Noutăți

Putem oare trata cistita fără antibiotice?

Putem oare trata cistita fără antibiotice?

Vă aflați la o ședință importantă și simțiți nevoia să mergeți la baie la fiecare 10 minute? Aveți senzație de disconfort și nu puteți ședea pe loc? Nu vă puteți împlini somnul din cauza că vă treziți de mai multe ori pe noapte?

Fiecare a doua femeie, care a suferit vreodată de cistită, înțelege din proprie experiență despre ce vorbim. Cistita – o boală ce afectează preponderent femeile și este legată de particularitatea anatomică a organismului feminin, canalul uretral scurt și lat. Acest lucru înseamnă că agenții patogeni pot pătrunde ușor și se pot stabili în vezica urinară. Nu e cazul să vă speriați, dar este important să reacționați la timp și să luați un tratament corect, care să nu agraveze situația și să nu prejudicieze sănătatea Dvs.

De regulă, tratamentul cu antibiotice afectează negativ organismul, dar este inevitabil în formele agravate ale bolii. În cazul unei forme ușoare ale cistitei și a unui tratament oportun este posibil de înlăturat simptomele în condiții casnice, cu ajutorul ceaiurilor și medicamentelor pe bază de plante, iar fitopreparatul Canephron® forte – este alegerea ideală.

Cauzele apariției cistitei:

 • Răceala – nu, nu este un mit. Un costum de baie care nu e scos la timp, aerul condiționat, încălțămintea umedă și șederea pe o suprafață rece pot provoca o cistită acută;
 • Diferiți parteneri sexuali, precum și utilizarea preparatelor contraceptive cu spermicide, afectează negativ microflora vaginului și contribuie la dezvoltarea microorganismelor patogene;
 • Munca sedentară  – este necesar de făcut măcar câteva exerciții de încălzire la fiecare oră, ca să evităm stagnarea urinei în vezica urinară;
 • Slăbirea sistemului imunitar deseori este cauza apariției acestei afecțiuni;
 • Nerespectarea regulilor de igienă personală;
 • Vârsta înaintată și graviditatea repetată contribuie la prolapsul vezicii urinare.

 

Simptome:

 • Senzație de arsură la urinare;
 • Micțiune frecventă cu cantitate mică de urină;
 • Chemări la micțiune puternice și neașteptate.
 • Senzație de golire incompletă a vezicii urinare după urinare;
 • Durere în partea de jos a abdomenului;
 • Sânge (în cazuri grave), sediment, urină tulbure;
 • Stare generală de rău.

Tratament:

La apariția primelor simptome și a senzației de disconfort, adresați-vă imediat la medic. El va determina severitatea afecțiunii și va prescrie un tratament adecvat, de regulă – antibiotice. Trebuie să știți însă că tendința ultimilor ani de a trata cistita cu antibiotice a dus la dezvoltarea rezistenței bacteriilor, iar acest lucru înseamnă că eficacitatea medicamentelor scade și cresc riscurile asociate.  

În cazul în care aveți această afecțiune pentru prima oară și nu sunt complicații evidente,  ceaiurile de plante și medicamentele pe bază de plante medicinale – sunt exact ce trebuie.

Fitopreparatul Canephron® forte, ce conține frunze de rozmarin, rădăcină de leuștean și părți aeriene de țintaură vor avea un efect sigur și vor îndepărta simptomele neplăcute. Efectul antiinflamator și analgezic va ameliora senzația de arsură și durere în timpul urinării. Intensitatea chemărilor la urinare va scădea, datorită efectului spasmolitic, iar efectul anti-microbian va contribui la înlăturarea agentului patogen din organism. Numeroase cercetări clinice au demonstrat eficacitatea și siguranța Canephron® forte în tratamentul infecțiilor căilor urinare. Preparatele pe bază de plante medicinale sunt medicamente blânde, dar care sunt cu adevărat eficiente în tratamentul cistitei acute.  

Aveți grijă de Dvs. și din moment ce aveți această afecțiune, alegeți rațional tratamentul necesar.

Fiți sănătoase, dragi femei!